dimecres, 24 de novembre del 2021

Blindar sous i cadires

L'he pispat aquesta captura a un dels tuitaires que més m'agraden, en Baphomed75, perquè resumeix perfectament el desgavell que es va produir ahir. I ho fa a l'estil modern, a les xarxes, on es pot revifar l'hemeroteca en menys d'un sospir i oferir un quadre sencer dels paranys, malifetes, mentides i embolics del partit hegemònic a Catalunya. Trobo molt adient el seu comentari: "Atom apple cool, farsant. Quina vergonya foteu, ridículs.
 
Per casos com aquest, ERC i els seus minyons a les xarxes odien tweeter, perquè no ho poden controlar, no poden censurar-ho ni vetar a ningú, segon costum al casal republicà. Tweeter és un "femer", diuen els nombrosos portaveus d'ERC que monopolitzen els mitjans públics i part dels privats fent propaganda, mentint a tot arreu, insultant i menyspreant el CxR i el MHP Puigdemont. Però el femer és tweeter.
 
La història és senzilla. Mentre el petit dictador Aragonès, fa el ridícul autoritari, el Tribunal Suprem i el seu 25% de castellà rematen el model d'immersió lingüística i deixen literalment ERC i els seus negociadors amb la rereguarda a l'aire. En aprovant els pressupostos de franc els negociadors, asseguren l'estabilitat del gobierno i blinden llur modus vivendi per a una estona. Diuen que no ha estat de franc perquè al cap i a la fi, han aconseguit un 6% de doblatge al Netflix. És veritat, no va ser de franc; va ser de menys que de franc perquè ERC ja havia venut que es doblaria tota la producció per a TV en temps de l'inefable Zapatero.
 
És impossible superar tanta ineptitud. No van blindar res llevat de llurs paguetes a tot arreu, a Madrid, a la Generalitat i a la batllia de Barcelona. Preveuen la independència el 2050, per festejar llur jubilació.
 
Ja només confio en Deulofeu.