dissabte, 31 d’octubre del 2020

Les responsabilitats del ministre

Les relacions del ministre Grande Marlaska amb Europa mai han estat bones. Hauria de figurar al Guiness de jutges rebutjats per la justícia europea per no investigar tortures a les seves instruccions. El ministre Grande Marlaska, com bon basc, serà admirador del seu paisà Unamuno i voldrà "espanyolitzar Europa", continent d'enemics d'Espanya.. 
 
Aleshores, com la persecució judicial del MHP Puigdemont ha fracassat al mig del riure universal, el ministre Grande Marlaska demana en seu parlamentària que el president torni "per assumir responsabilitats". Com a ministre, el ministre Grande Marlaska és un acudit i com a jutge, una calamitat. En comptes de demanar-se com és possible que un govern de la UE persegueix un ciutadà exonerat per la justícia de la mateixa UE, el ministre es posa al costat dels tribunals com prova de la divisió de poders a Espanya perquè el seu objectiu és el mateix: sotmetre el president Puigdemont a una farsa judicial com la del judici de l'1-O.
 
La persecució judicial a Puigdemont és, en realitat, una persecució política com es prova precisament per la intervenció d'aquest pintoresc ministre, Grande Marlaska. Vol que el president torni per "assumir responsabilitats". A un país on ningú no assumeix mai cap responsabilitat, des del rei emèrit fins a l'última consellera d'un govern autonòmic. L'expresident M. Rajoy no ha assumit cap responsabilitat pel desastre sense pal·liatius del seu govern de lladres, incapaços d'esbrinar qui era el suposat delinqüent M. Rajoy. Ningú. Mai, tret dels que no tenen cap altra sortida perquè els seus desmanes són als papers. 
 
D'altre costat, quines responsabilitats vol el ministre Grande Marlaska que assumeix el president Puigdemont? Una pregunta ociosa. Que no sabeu que a Espanya, país de conquistadors, molt abans de la "justícia de l'enemic" ja hi havia la "justícia de Peralvillo", a la qual primer s'executa el reu i després s'instrueix la causa? Aquí és el mateix: primer, el president ha de lliurar-se a Peralvillo i, després la guàrdia pretoriana farà les acusacions que algun jutge donarà per bones sense més proves que el relat de la guàrdia del pretori. 
 
El rei emèrit, en canvi, també autoexiliat, i por suposats delictes comuns, no només no assumeix cap responsabilitat, sinó que el ministre Grande Marlaska es preocupa per la seva seguretat i ens la fa pagar a tots sense revelar ni la raó ni el coste. Al cap i a la fi, el fiscal tanca la seva investigació i diu que no hi ha cap prova de delicte comés per l'exrei després de la seva abdicació; sí, en cavi, abans, quan era cap de l'Estat i, per tant, inviolable. 
 
Al ministre Grande Marlaska no li consta que el nom d'"operació Volkshov", triat per la guàrdia del pretori tenga res a veure amb la Blau Divisió. Mai és tard per aprendre, ministre: està al himne de la Blau Divisió
 
Et ve gran el Grande, ministre.
 
Post Scriptum afegit a les 13:12, 30/10/2020.
 
Suposo que, amb l'expressió "responsabilitats" del president Puigdemont, el ministre Petit Marlaska es refereix a les penals. Però, en tractant-se d'aquest altre tros de quòniam, potser es refereix a les "responsabilitats" que dimanen del càrrec que li pertany de President de la República catalana.