divendres, 30 d’octubre del 2020

La guerra de l'Estat contra Catalunya no s'atura

Ha estat assabentar-se la penya de les motivacions de la nova razzia de la guàrdia pretoriana i esclatar la befa a les xarxes, amb memes genials. La novella de la Russian Connection té els seus triennis. La ministra de Defensa, De Cospedal va descobrir el 2017 que el MHP Puigdemont era, en realitat, el temible espia rus "Cipollino". El mateix any, un trio d'experts espanyols en espionatge, guerra digital, etc., va comparèixer davant una comissió del Parlament britànic per demostrar que hi havia hagut una decisiva influència russa als resultats del referèndum de l'1-0. (La compareixença es troba en aquest deliciós vídeo a You Tube). La senyora Mira Milosevich (Reial Institut Elcano), i els senyors David Alandete (El País) i Borja Las Heras (ECFR, que no sé què és) van reconèixer que no, que no tenien cap prova.
 
I, com que aquests experts no tenien proves de les seves acusacions d'interferència de Russia a Catalunya, la guàrdia pretoriana ha decidit trobar-les i ho fa amb l'esperit en què va cercar les urnes. Porta ordre judicial perquè ha trobat un jutge que creu el conte de Cipollino i la Russian Connection. La guàrdia pretoriana deixa clares les seves intencions polítiques titllant la seva operació d'operació Volkhov, en honor a la Blau Divisió i per això, també, procedeix a les detencions als domicilis, de sobte, in der Nacht und Nebel, com feien els nazis.
 
La burla i el riure a les xarxes són sans, però cal no oblidar que aquesta guàrdia pretoriana, pràcticament independent del poder polític, sota comandament directe de jutges franquistes, és una molt greu amenaça a la llibertat en Catalunya. Per dir-lo ras i curt, sense circumloquis de polítics, és una prova de la situació colonial de Catalunya. 
 
L'estat d'alarma de sis mesos comença amb escorcolls de la guàrdia civil tot arreu i ningú no sap com terminarà. Si termina. Tres mesos i escaig per a unes eleccions catalanes decisives amb uns resultats que faran trontollar el malmès règim del 78. La "nova normalitat" és massa perillosa. Cal denunciar a Europa la deriva de l'Estat espanyol cap a una dictadura pretoriana, com han fet JxC i ERC. 
 
I cal fer-li front, des de les institucions i la ciutadania.