dimecres, 30 de setembre del 2020

L'ambició de poder

La xerrameca dels perepunyetes sobre a quin tauler d'anuncis ha de fer-se pública l'última ignomínia de l'Estat espanyol tindrà entretinguts els tertulians un parell de dies. I res no canviarà res. La decisió ja està presa i és eficaç.
 
Pel que fa al govern, a la velocitat del llamp. Encara no s'havia assecat la tinta de la inhabilitació del MHP Torra al DOGC a on sí que s'ha publicat, com correspon a l'autonomia de la colònia, quan el MHVP Aragonès convocava a correcuita reunió del Consell Executiu extraordinari l'endemà, hora tèrcia i no va convocar a laudes, per respectes mundans. És un cas similar al llegendari tigre més ràpid que les seves ratlles. Ja sé que comparar el vicepresident Aragonès amb un tigre sona una mica hiperbòlic. Més adient seria xacal. Però un xacal no és tan ràpid com el Vicepresident per fer-se investir president. 
 
La tasca d'aquest Consell Executiu extraordinari? Fer fora al MHP Torra i posar al seu lloc el MHVP Aragonès. Culmina aquí una fosca, sinistra història que va començar amb la constitució del govern després les eleccions, un govern de coalició que va materialitzar el que el MHP Puigdemont denuncia als seus llibres: una lluita per a l'hegemonia, bruta, sinistra, amb les obscuritats morals de les tragèdies shakespearians, on els que ambicionen el poder eliminen pels més diversos mètodes els rivals, siguin pares, germans, fills o convidats, mitjançant el verí, el ganivet, la destral, la soga o el foc. Més de tres llargs anys, plens de maniobres, deslleialtats i conspiracions, ha esperat l'ara MHP Aragonès per assolir la seva esperança de ser califa en lloc del califa o fer realitat el somni de Macbeth. 
 
Malauradament no pot convocar eleccions, però ho farà per la seva ordre i el propi interès el MHPresident del Parlament.
 
Hi haurà eleccions. I seran definitives. 
 
Els independentistes no hem perseverat al llarg de quasi quatre anys per afluixar ara. 
 
Recordeu el savi Hillel (citat amb llibertat): Si no és ara, quan? Si no som nosaltres, qui?