diumenge, 27 de setembre del 2020

Els ratolins i les granotes

Continua l'esperpent hispànic. Davant dues crisis greus com són la quasi segura inhabilitació del MHP Torra i la bomba pandèmica de Madrid, l'Estat espanyol no té res millor a fer que ficar-se a una baralla institucional interna, com sempre a gran veus i, com sempre també, per un motiu fútil, qüestió de preferències, precedències, competències. La bombolla borgonyona de dignitats ferides i afronts que només es poden netejar amb sang, encara és més ridícula que la guerra dels ratolins contra les granotes, del seudohomer. Un esbronc descomunal i grandiloqüent a compte d'una trucada del rei al senyor Lesmes per excusar la seva absència. 
 
Tots dos bàndols, els ratolins (l'oposició encapçalada pels jutges nacionals) i les granotes (el primer gobierno d'esquerra no menys nacional) fan valer arguments contradictoris amb l'objectiu que persegueixen. Quan els jutges i altres veus d'extrema dreta defensen el dret del rei a fer el que vulgui, estan atacant la mateixa idea de monarquia parlamentària. Quan els més exaltats del gobierno critiquen i ataquen el rei, per extralimitar-se, ajuden a enfortir la monarquia. 
 
I al juste milieu de Montesquieu troben la sempre ocurrent vicepresidenta Calvo recordant a tothom que cal conservar la calma i tenir un capteniment dins la Constitució, fins i tot el rei, encara que no es digui. El monarca té la corona assegurada gràcies a la incompetència dels seus partidaris i al servilisme dels seus crítics. 
 
En mig d'aquest soroll esperpèntic el gobierno es veurà obligat a posar fi a la delirant (i potser criminal) gestió de la presidenta Ayuso i confinar Madrid. Al mateix temps el destacament judicial de l'Estat inhabilita al MHP Torra. 
 
Comunicat de guerra el dia d'avui: segueix la baralla de granotes i ratolins, mentre la gent pateix per llur ineptitud i els jutges nacionals continuen enfortint l'opció de la DUI a Catalunya.
 
 Perquè ja n'hi ha prou.