dissabte, 26 de setembre del 2020

El cop d'Estatut del president

Home, home, home, President, no menteixes, que fa lleig i allarga el nas. Clar que no tens "poder de decisió per controlar el rellotge de les eleccions". Però no perquè, com tu dius, la llei sigui clara i t'obligui a convocar-les, sinó per la raó contrària, perquè la llei no en diu res, no preveu la situació si n'hi ha inhabilitació. Hi ha un buit legal que no preveu cap acte per la teva part. 
 
La mateixa situació que hi ha Espanya perquè, a més a més, Catalunya no té encara la seva pròpia llei electoral i fa valer l'Espanyola General i l'Estatut, tots dos muts al respecte. Fa un parell d'anys quan no hi havia candidat a la investidura al parlament espanyol, per se'n sortir-se, aquest va demanar el seu parer al Consell d'Estat que decidí que es convoquessin eleccions mitjançant la interpretació que Torrent, suposo, pretén aplicar a Catalunya. Però el Consell d'Estat és un òrgan consultiu i les seves decisions són meres opinions que hom pot tenir en compte o no.
 
Digues doncs la veritat, president, no tens poder per controlar, però no perquè la llei te n'obligui a convocar, car la llei no en diu res, sinó perquè t'obliga el partit o tu mateix, com fidel membre del partit i true believer de la seva línia.
 
Línia que consisteix a avançar les eleccions al més aviat possible, encara que sigui amb trampes, per impedir l'enfortiment de la candidatura independentista de debò, la del president Puigdemont. L'únic que posa en perill el vostre somni d'hegemonia a una Catalunya autonòmica.
 
I per això esteu disposats a donar un cop d'Estatut.