diumenge, 31 d’octubre del 2021

El pragmatisme del cranc

Quines dues captures de l'entrevista a Marta Vilalta al Més 324de TV3! Són del compte de Miquel Bofill. Amb raó voldrien tancar el twitter. El famós "femer", segons Sergi Sol, la "minibombolleta", que deia una altra senyora fa uns dies. Ahir, les captures feien les rondes al twitter, on s'esmolaven les eines de la ironia, la burla i el sarcasme digitals que treuen de polleguera als funcionaris del partit hegemònic a Catalunya. "El responsable de rotular no menjarà el torró a TV3", "al grafista li queden dues telenotícies", "Halloween", "despido fulminant".
Twitter no deixa passar una; a la que detecta una mentida, sort un riure sarcàstic. Sobretot si la mateixa TV3, aparell de propaganda d'ERC, ridiculitza la política dels que la controlen. És d'una incompetència celestial. I a les xarxes el riure era ja pantagruèlic. Els funcionaris treuen foc pels queixals perquè el twitter els fa aparèixer com el que són: autonomistes que no només no volen la independència sinó que tampoc no saben negociar engrunes per Catalunya perquè al fons estan absolutament compromesos amb la política d'estabilitat d'Espanya, perquè el seu marc vital és espanyol.
El rètol diu exactament el mateix que va dir Valtonyc en una gran entrevista al FAQs. Per cert el mateix Valtonyc per al que la fiscalia andalusa demana quatre anys de presó pel presumpte delicte d'odi a la Guàrdia Civil. Perquè aquí, mentre els hegemònics fan mans i mànigues per enganyar a l'opinió pública i justificar que s'aproven els pressupostos de franc, l'Estat -i en últim terme el gobierno- no aturen la seva guerra contra l'independentisme.