divendres, 2 d’octubre del 2020

La veu del maligne: la unitat

No sé quan; no sé on. He tret la informació d'un tuit de Manuel Puerto i Ducet (@puerto_duc) amb una captura de TV3. A un discurs d'Elisenda Paluzie al qual assistien com auditori, entre d'altres, el MHP Torra i el MHVP Aragonès, ara en funcions de MHP accidental, l'oradora va demanar unitat als "partits independentistes", el públic va aplaudir i fer cadència d'aplaudiments amb la paraula "unitat", moment que el MHVP Aragonès ha aprofitat per rascar-se la barba i deixar d'aplaudir, perquè amb una sola mà no es pot aplaudir ni amb intercessió divina. 
 
Bé. Suposo coneguda l'opinió de Palinuro que l'expressió "partits independentistes" no només és falsa sinó que és deliberadament falsa, una consigna per falsejar la realitat. No hi ha "partits independentistes". Hi ha només un partit independentista, el del president Puigdemont, sigui JxC o el sursum corda, com sap tothom. La fàbula dels "partits independentistes" és una consigna d'ERC.
 
Demanar unitat als partits independentistes quan només hi ha un és parlar per parlar. Per això probablement es rasca la barbeta el MHVP en funcions de MHP. Què té ell a veure amb la unitat dels partits independentistes atès que el seu no és independentista? 
 
Una altra cosa és que de vegades calgui parlar de la independència com els primitius cristians esperaven la segona vinguda del Messies; però només en temps d'eleccions. I com a ham per pescar vots independentistes per a un programa autonòmic condimentat amb una confraternitat de les esquerres ibèriques, sense Portugal. 
 
Galeuzka i tira milles.