diumenge, 20 de setembre del 2020

La lògica del botxí

Difícil donar crèdit als propis ulls, oi, companys? Cal llegir-lo dues o tres vegades: "Sánchez acusa l'independentisme de voler judicialitzar el conflicte català". Com si no l'estigués ja fins a la bandera i gràcies a ell. Sembla un acudit. El president espanyol és, ara per ara, el que, malgrat les seves promeses en contra, més ha fet valer la fiscalia i els tribunals que l'obeeixen, per anar contra l'independentisme. Sí, sembla un acudit o una creença fabulosa en la capacitat de la gent d'empassar mentides com catedrals.
 
La qüestió, però, és irrellevant. El president té les taules necessàries per negar l'evidencia, tot com el seu predecessor, el misteriós M. Rajoy i sense tartamudejar. I és irrellevant perquè l'òbvia falsedat de l'acusació, en realitat és una fulla de parra per amagar la lògica de la repressió, de la violència, del maltractador i el botxí. Si no haguessis desobeït la llei, no caldria inhabilitar-te. O sigui, si no fas el que dic m'obligaràs a castigar-te, ergo, el responsable de la meva decisió de castigar-te ets tu.
 
Diuen els espanyols i llurs sipais a Catalunya que la decisió de castigar l'incompliment de la llei no és personal del president o d'un ministre sinó de l'ordenament jurídic impersonal. Però això és fals de tota falsedat pel que fa a l'independentisme català. Clar que ha estat una decisió personal, d'un seguit de persones, de l'oligarquia que domina Espanya amb qualsevol govern i que ha fet valer els jutges per imposar un idea del país a cops d'anys de presó. Una causa general contra l'independentisme que va començar amb el ridícul judici/farsa de l'1 d'octubre i encara continua amb tota mena de processos penals i/o administratius a tot arreu en Catalunya.
 
Un intent de criminalitzar un poble. 
 
I és que aquesta és la lògica típica del maltractador: si no fas el que dic em veuré obligat a castigar-te i el responsable del càstig seràs tu. És el que el misteriós M. Rajoy deia al president Puigdemont: si no fas el que dic seràs responsable del 155. Si no fas el que dic, els meus "cuates" jutges i jo t'inhabilitarem i tu, només tu, seràs responsable de la teva inhabilitació. 
 
Si no et deixes, t'apallisso.