diumenge, 19 de maig del 2019

Avui, Palinuro a Vic

Sí, senyoras i senyors, Palinuro assistirá com  a invitat a la conmemoració del Pacte dels Vigatans de 1705, ja sabeu: el moment en que els vigatans van acordar pactar amb els britànics (que després ens trairien) contra el Borbó. Hi haurà un programa d'activitats fantàstic que barreja elements religiosos, literaris, gastronòmics, històrics, musicals y de debats de actualitats.

S'acorden vostés de M. Rajoy (a) el Sobresous? "Els catalans", deia aquest geni, "fan coses". Coses? Una jartá, alma meva.

Pel que fa a les que ens pertoquen, com a intel.lectuals, Xavier Antich i jo mateix tenim una intervenció a un quart d'una amb un títol de tradicions crítiques molt, molt arrelades. "Jo acuso" es el nom, amb eco del "J'accuse" de Émile Zola al periòdic "L'Aurore", defensant el capitan Alfred Dreyfus, injustament degradat y condemnat  sota acusació de traició, però en el fons, per ser jueu. 

De la mateixa manera,  els nostres presos y preses polítiques han estat injustamente tractats i es troben davant d'un procés polític que és una farsa escenificada per uns jutjes feixistes, enmig de la corrupció i la vergoyna. I nosaltres acusarem.

Xavier i jo accusarem. 

Ens veiem avui a Vic.