divendres, 3 de maig del 2019

Demá, Palinuro a Sants, per parlar de la República

Després de l'acte de la PLaça de la Marina de Sants anirem molt aprop per fer una xerrada sobre la República y el Consell de La República, Plaça Bonet i Muixí, a les 12h, abreviatura descoberta pels catalans per no haver de dir "quatre quarts de dotze". Hi serà també el infatigable Joan Canadell, a qui la República haurà de nomenar "ciutadà d'honor in itinere". 

Espero que el personal s'adoni de la meva entrega a la causa republicana, limítrof amb el martiri. Assenyalo que sóc abstemi total. No tinc res a veure amb la Salvation Army perquè la meva abstinència és pacifica i odia les xaranges al carrer. Però anar a una xerrada anomenada "Birres per la República" , amb un estrany ens que es diu "Tertúlia-vermut" m'omple d'intriga. Serà que els vapors etílics alliberen l'imaginació política republicana? Pot ser. Jo, per la República, faig el que calgui, fins aliar-me amb el partit alcoholiste. Tothom sap que les contradiccions secondàrias passan a segon pla. 

Beuré café amb llet o coca-cola, en exercici del dret a beure, proclamat pel eximi president Aznar. Però seré solidari amb els alcoholistes. Sóc un supervivent de la generació batejada per Goddard com "els fills de Marx i la Coca Cola."