divendres, 1 de març del 2019

Faltes tu/Faltas tú

Aquí un hermoso vídeo del meu amic Hector Suñol, titulat "Faltes tu".. És un homenatge a les families dels nostres presos/es polítiques.

Sens dubte, la major iniquitat i injustícia es comet amb les persones empresonades. Però el càstig no recau només sobre elles, sinó, com cercles concèntrics, també sobre els seus familiars més i menys propers, sobre les seves amistats, sobre els seus conveïns, sobre la sencera societat catalana, ja que els que estan privats de llibertat són els seus representants democràtics.

És la finalitat de l'univers carcerari espanyol: la venjança, l'escarment, la universalització del sofriment. No només es trenca la vida de les persones empresonades sinó també les dels fills, filles, cònjuges, mares, pares, tots tan innocents com els presos.

Els presos, segrestats per un Estat injust, deixen un buit a casa seva. I els que el pateixen són les famílies.

Les famílies, que no surten a les televisions, ni fan declaracions, no tenen rellevància pública, però fan milers de quilòmetres per veure els seus entre barrots o darrere vidres, sotmeses a les hostilitat ambient. I tornen després a casa en silenci.

Un silenci que aquest vídeo ajuda a trencar.

Gràcies Hector.